پروژه طراحی - ساخت یونیت هیدرولیک و راه اندازی سیستم انتقال قدرت دستگاه تیوب باندل اکسترکتور (تیوب باندل پولر)
توضیح کلی پروژه:
از دستگاه تیوب باندل کش Tube bundle puller جهت سرویس مبدلهای حرارتی از نوع Shell & Tube به منظور خارج کردن تیوب باندل Tube bundle و همچنین جازدن آن، به کار میرود.
این دستگاه تنها با به کارگیری یک جرثقیل و یک Remote control، سهولت انجام در بیرون آوردن و جازدن تیوب باندل مبدلهای حرارتی را فراهم میکند و با توجه به اینکه از نیروی محرک موتور دیزل در این دستگاه استفاده شده بدون نیاز به برق این کار میسر میشود.
شرکت جریان کارا هدف با بکارگیری مهندسین و متخصصین مجرب قادر به طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک و جک هیدرولیک انواع سیستمهای انتقال قدرت میباشد.
سیستم انتقال قدرت دستگاه تیوب باندل اکسترکتور Tube bundle extractor شامل موتور دیزل و پاورپک هیدرولیک دارای پمپ هیدرولیک، یونیت هیدرولیک شامل مخزن و انواع شیر هیدرولیک اعم از شیر کنترل جهت و شیر فشارشکن و ... ، جک هیدرولیک، هیدروموتور، شلنگ و اتصالات میباشد.
از آنجا که دستگاه تیوب باندل اکسترکتور توسط جرثقیل بالا برده و به همراه تیوب باندل پایین آورده میشود و با توجه به اینکه محفظه موتور Engine Compartment که مجموعه دیزل کوپله شده با پمپ و یونیت هیدرولیک روی آن قرار دارد در انتهای یک سمت این دستگاه قرار دارد، جهت متعادل کردن آن از دو جک هیدرولیک با کورس بلند که وظیفه جابجا کردن بالانسر را بر عهده دارند استفاده شده است.
با ساخت یونیت هیدرولیک جهت جابجایی (بیرون کشیدن یا جا زدن) تیوب باندل از یک سیستم دنده شانه بهره برده شده که برای رسیدن به سرعت مطلوب از یک گیربکس که توان مورد نیاز این حرکت را از هیدروموتور میگیرد استفاده شده و واگنی که گیربکس و جک هیدرولیک بالابر (جهت مستقیم بیرون کشیدن تیوب باندل و تنظیم V-block هنگام بیرون آوردن تیوب باندل) در آن تعبیه شده به عنوان وینچ کشنده یا هل دهنده توسط دو دنده خروجی گیربکس روی دو شانه موازی حرکت میکند.
ساخت یونیت هیدرولیک و شرح پروژه
پس از اینکه درخواست طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک سیستم انتقال قدرت این دستگاه توسط شرکت صنایع فلزی کوشا به شرکت جریال کارا هدف ارسال شد، دفتر طراحی شرکت پس از امکانسنجی و بررسی مدارک و اطلاعات اولیه طی نامهای طراحی مفهومی ساخت یونیت هیدرولیک و پیش فاکتور اولیه شامل توان موتور دیزل، دبی و فشار و نوع پمپ هیدرولیک مورد نیاز یونیت هیدرولیک، نسبت دنده و نوع گیربکس و نیز اطلاعات هیدروموتور، تعداد و سایز و تعداد جک هیدرولیک مورد نیاز، نقشه ساخت یونیت هیدرولیک مورد نیاز و نیز موارد مربوط به نصب و راهاندازی نهایی را به همراه قیمت پیشنهادی را به صورت جزءبهجزء به آن شرکت ارسال نمود که پس از بررسی توسط مشتری و لحاظ کلی موارد، پروپوزال فنی پروژه ارسال و پس از اخذ اصلاحیههای فنی و تعامل در جلسه مشترک با مهندسین مسئول آن شرکت و اعمال تغییرات مورد نظر نهایتا پیش فاکتور نهایی ارسال و با تایید آن شرکت محترم پروژه طراحی و ساخت یونیت هیدرولیک بصورت زیر انجام شد:
ابتدا جک هیدرولیک در کارگاه شرکت توسط مهندسین و تکنسینهای شرکت ظرف مدت معین شده در قرارداد نهایی ساخته شد، مشخصات جک هیدرولیک ساخته شده بصورت زیر میباشد:
- 2 عدد جک هیدرولیک با قطر داخلی 125 میلیمتر و کورس 300 میلیمتر و قطر شافت 80 میلیمتر بصورت سر ساده و ته لولا میباشد و دارای 150 میلیمتر شافت خام است.
- 2 عدد جک هیدرولیک با قطر داخلی 100 میلیمتر و کورس 300 میلیمتر و قطر شافت 60 میلیمتر بصورت سر قرقری و ته لولا میباشد.
- 1 عدد جک هیدرولیک با قطر داخلی 100 و کورس 150 میلیمتر و قطر شافت 60 میلیمتر بصورت سر قرقری و ته فلنچ مستطیلی شکل میباشد.
- 2 عدد جک هیدرولیک با قطر داخلی 80 میلیمتر و کورس 1550 میلیمتر و قطر شافت 50 میلیمتر بصورت سر قرقری و ته لولایی میباشد.
ساخت یونیت هیدرولیک با جانمایی گیربکس و هیدروموتور در کارگاه شرکت ظرف مدت تعیین شده بصورت زیر کوپل شد:
پس از تایید کارشناسان فنی شرکت صنایع فلزی از لحاظ توان ورودی و خروجی گیربکس با توجه به هیدروموتور و گیربکس یونیت هیدرولیک پیشنهادی توسط کارشناسان مجرب جریان کارا و تایید ابعاد حاصل از کوپله کاری گیربکس انتخابی توسط ایشان، گیربکس مارک SEW مدل KR127 توسط یک واسط هیدروموتوری به هیدروموتور SAUER DANFOSS آلمانی مدل OMR-80 کوپل شد.
پس از دادن توضیحات اولیه مهندسین شرکت صنایع کوشا در مورد حرکت جک هیدرولیک و موارد مورد نیاز در یونیت هیدرولیک و المانهای موثر در گیربکس و هیدروموتور، ابتدا نقشه هیدرولیک مدار توسط کارشناسان شرکت طراحی و توسط نرمافزار AUTOMATION STADIO کشیده شد و پس از ارائه نقشه و گرفتن تاییدیه از مهندسین فنی شرکت مشتری، پیشفاکتور ساخت یونیت هیدرولیک داده شد و بعد از دادن تاییدیه مالی ساخت یونیت هیدرولیک 200 لیتر توسط تکنسینهای فنی شرکت شروع شد و در زمان مقرر شده تحویل داده شد.
پس از محاسبات انجام شده توسط کارشناسان فنی شرکت با توجه به توضیحات اولیه مهندسین شرکت کوشا، توان مورد نیاز برای ساخت یونیت هیدرولیک و جک هیدرولیک محاسبه و پمپ و موتور دیزل مورد نیاز سیستم انتخاب و پیشنهاد شد که پس از تایید کارشناسان فنی و مالی شرکت صنایع فلزی، موتور دیزل 33 اسب ساخت Perkins انگلیس و پمپ هیدرولیک رکسروت 66 لیتر ساخت آلمان کوپل و در مدت مقرر شده ارائه شد.
در نهایت با توجه به درخواست شرکت مشتری پس از تایید هزینه ارسال کارشناس برای نصب یونیت هیدرولیک، کارشناس و تکنیسین نصاب شرکت به محل شرکت مشتری ارسال و پس از برآورد تعداد اتصالات و متراژ شلنگ مورد نیاز و تهیه آنها کار نصب و راهاندازی شروع و پس از گذشت 5 روز راهاندازی شد و با تایید کارشناسان شرکت صنایع فلزی کوشا تحویل داده شد و صورت جلسهای شامل تغییرات صورت گرفته با نظر کارشناسان شرکت مشتری و تحویل و تایید عملکرد صحیح سیستم یونیت هیدرولیک و صحت عملکرد انواع جک هیدرولیک بکار رفته تنظیم و امضا شد.
قطعات و تجهیزات استفاده شده در ساخت یونیت هیدرولیک سیستم انتقال قدرت این دستگاه، توسط شرکت بصورت زیر است:
- 7 عدد جک هیدرولیک (دو عدد جک با کورس بلند جهت جابجا کردن بالانسر و 2 عدد جک Sling و 2 عدد جک هیدرولیک مربوط به Clampها و یک جک بالابر جهت تنظیم V-blockها) ساخته شده در کارگاه شرکت
- پمپ هیدرولیک رکسروت Rexroth آلمان
- هیدروموتور OMR-80 زاور دانفوس SAURE DANFOSS آلمان
- گیربکس SEW آلمان مدل KA127
- شیر هیدرولیک فشارشکن برقی بلوکی و قفلهای هیدرولیک و شیر برقی دوپلوماتیک Duplomatic ایتالیا
- مخزن 200 لیتری ساخته شده در کارگاه شرکت جریان کارا هدف
- تجهیزات جانبی دیگر شامل گیج ویکا آلمان، فیلتر هیداک آلمانی، روغن نما، شیرفلکه، شلنگ و اتصالات و ...