نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین که بدلیل قرارگیری در منطقه گنو بیشتر بنام نیروگاه سیکل ترکیبی گنو شناخته میشود، با ظرفیت تولید 648 مگاوات دارای چهار واحد گازی و دو واحد بخار در نزدیکی بندرعباس استان هرمزگان واقع میباشد. خوراک اصلی این نیروگاه گاز طبیعی و سوخت جایگزین آن گازوئیل میباشد.
تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر یکی از بخشهای نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین (گنو) به شرکت جریان کارا واگذار گردید. با توجه به شناخت و امکانات فنی تعمیراتی شرکت جریان کارا در تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر از جمله وجود لوازم و روتاری گروپ اصلی پمپ پیستونی پارکر و نیر امکان تست پمپ هیدرولیک تعمیری، این مهم بعد از بازدید نمایندگان فنی - بازرگانی شركت تولید نیروی برق بندرعباس از امکانات و دستگاه تست پمپ هیدرولیک به عهده شرکت جریان کارا گذارده شد.
تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین با کد PV046 از سری PVplus با شیر کنترل پمپ Load Sense و نیز یک شیر جبرانکننده فشار Pressure Compensated، علاوه بر اقتضائات معمول بدلیل کارکرد حساس مدار این پمپ هیدرولیک در سیستم نیروگاه، که وظیفه ایجاد FILM روغن دور توربین را جهت روانکاری و خنکسازی داشته و در صورت بروز هرگونه اختلال در عملکرد آن حتی ما به ازای چند لحظه، صدمات جبرانناپذیری از جهت شبکه زیر ساختی و مالی به بار میآورد، وظیفه خطیری به حساب میآمد.
از این رو با بررسی کامل پمپ هیدرولیک در کارگاه شرکت توسط متخصصین تعمیراتی، گزارش فنی جهت انجام تعمیر پمپ با جزئیات مورد نظر به دفتر تولید نیروی برق بندرعباس ارسال و در آن نامه بدلیل استهلاک لوازم داخلی پمپ هیدرولیک پارکر و نیز کارکرد نامطلوب شیر کنترل پمپ LS نظر بر تعویض روتاری گروپ کامل پمپ هیدرولیک شامل روتور، کلیه پیستونها، پیستونگیر، پلیت کف و بالانسر و نیز تعویض شیر کنترلی پارکر داده شد و قرار شد بعد از اتمام پروسه تعمیر پمپ هیدرولیک و تست زیر بار، تنظیمات پمپ نیز بر اساس مشخصات دستگاه توسط متخصص الکتروهیدرولیک شرکت انجام شود. وظیفه رگولاتور شیر کنترل Load Sense تنظیم یکنواخت سرعت عملگر بدون توجه به تغیر بار میباشد. با توجه به آمدن یک سیگنال از خط Load در شیر کنترل پمپ LS، تنظیمات پمپ هیدرولیک بر اساس دیتاهای فنی دستگاه، حائز اهمیت فوقالعاده میباشد.
در هنگام سرویس و تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر بر اساس استاندارد تعمیراتی US-M1/HY13-PM16 شرکت پارکر یا بطور عام برای تعمیر پمپ هیدرولیک پیستونی در برندهای مختلف رعایت موارد کلی زیر ضروری میباشد. تعمیر پمپ هیدرولیک نیروگاه ایسین هم بر این رویه صورت پذیرفت.
- استفاده از روانکنندهای تمیز سازگار با روغن یا سیال کاری در تمام قطعات پمپ تعمیری در طول مونتاژ یا تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر.
- اغلب خرابیهای پیش از موعد پمپ پیستونی هیدرولیک یا خرد شدن غیر منتظره لوازم داخلی پمپ هیدرولیک زمانی اتفاق میافتد که آلایندهها یا ذره خارجی که در گذشته باعث خرابی و نهایتا تعمیر پمپ هیدرولیک گشته، هنوز از سیستم بطور کامل حذف نشدهاند و یا آن مشکل هنوز برطرف نشده است. مانند وجود آب در روغن هیدرولیک، عدم تعویض بموقع فیلتر یا Bypassing شدن فیلتر هیدرولیک، وجود پلیسه در مدار بسبب خرد شدن لوازم داخلی پمپ هیدرولیک بعلت مثلا مسدودی خط فشار یا درست عمل نکردن شیر هیدرولیک فشارشکن یا عدم توجه به موارد ایمنی در تعویض قطعاتی از مدار و راه یافتن ذرات خارجی به داخل خط هیدرولیک و غیره.
- تمیز کردن مخزن روغن، خطوط مکش پمپ هیدرولیک، خط ساکشن فیلتر هیدرولیک، خطوط تخلیه روغن و غیره قبل و حین تعمیر پمپ پیستونی جهت نصب مجدد پمپ هیدرولیک مسئلهای الزامیست.
- قبل از استارت پمپ هیدورلیک نو و یا پس از انجام تعمیر پمپ هیدرولیک برای پر شدن ساکشن، همیشه بدنه و منافذ پمپ هیدرولیک را با روغن تمیز پر کنید، این کار سبب زدودن هوا که بصورت لایهای بوسیله فیتینگ، اتصالات، سیلها و واشرهای روزنههای ورودی در خطوط مکش ایجاد شده، میگردد. این مسئله باید از شرایط جمع شدن هوا جلوگیری کرده و سبب عملکرد سریعتر پمپ هیدرولیک در مدار میگردد.
- بعد از تعمیر پمپ هیدرولیک و قبل از استارت آن با دست چرخاندن آهسته روتور پمپ هیدرولیک توسط شفت سبب آمادگی بهتر در هنگام استارت با الکترو موتور و بهبود عملکرد کلی آن میشود.
- بعد از اتمام تعمیر پمپ هیدرولیک، پمپ را در مدار باز و بدون بار روشن کنید و در هنگام راهاندازی، میزان تنظیمات شیر کنترلی پمپ مثلا شیر کنترل جبران کننده فشار را بر روی حداقل فشار ست کنید و سپس بمرور در سیکل خاموش روشن کردن پمپ با افزایش میزان مورد نظر، بر روی فشار مطلوب تنظیم کنید. این کار باعث آببندی قطعات تعویضی جدید در تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر و از بین رفتن هوا در بین منافذ پمپ میگردد.
با اتمام مراحل تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر PVplus کد PV046، شیر کنترل پمپ LS توسط متخصص شرکت زیر دستگاه تست تنظیم و با احراز گواهینامه صحت عملکرد فنی پمپ تحویل نمایندگان شرکت تولید نیروی برق بندرعباس گردید.
با توجه به وجود شیر جبرانکننده فشار Pressure Compensated که همان نقش شیر کنترل کاتآف Pressure cut-off در پمپ هیدرولیک رکسروت را دارد و با رسیدن فشار به میزان تنظیم شده دبی پمپ را صفر میکند، تنظیم شیر جبرانکننده فشار پمپ و نیز شیر کنترل پمپ LS با دقت انجام و CERTIFICATE با توضیحات فنی لازم در مورد نحوه تنظیمات شیر کنترل پمپ، صادر و تحویل نمایندگان شرکت گردید.
در نهایت با روی خط قرار گرفتن پمپ هیدرولیک پارکر در مدار نیروگاه سیکل ترکیبی گنو و تاییدیه نمایندگان شرکت تولید نیروی برق بندرعباس، پروسه تست و تعمیر پمپ هیدرولیک پارکر با موفقیت انجام شد.